Veronique Leysen opent Maurice Coffeebar

Verwoed breister Veronique Leysen in haar Coffeebar.
Foto Laenen Verwoed breister Veronique Leysen in haar Coffeebar.
De stad is weer een pop-upbar rijker. Vlakbij Berchem Station opende ex-Ketnetwrapper en verwoed breister Veronique Leysen haar tijdelijke koffiebar. Je kan er naast koffie ook breispullen kopen.

In de Guldenvliesstraat, op een boogscheut van Berchem Station kan je vanaf woensdag terecht in de Maurice Coffeebar voor een lekkere tas koffie of ambachtelijke sapjes. Veronique Leysen, die eerder Ketnet vaarwel zei om zich volledig op haar nieuwe merk Maurice te storten, zet hiermee de volgende stap als jonge ondernemer. Ze bracht eerder al een breiboek uit, verkocht koffie, mutsen en sjaals met een kraampje in Antwerpen en Gent en reisde onlangs naar New York voor haar nieuwe boek. De koffiebar ademt waar Maurice voor staat: authentiek en ambachtelijk. "Zoals in de tijd van mijn grootvader Maurice", vertelt Leysen. Het cafeetje is meer dan een breibar, al zijn er wel breimateriaal en producten van Maurice te koop. "Er zijn ook enkele meubelstukken te koop en ik gebruik de bar zelf ook als atelier", zegt Leysen.


De pop-up Maurice Coffeebar is open tot eind september, van woensdag tot zondag. Je kan er een hele dag van 8 tot 18 uur terecht, zowel in de bar en op het zonnige terras.


(MGB)