Verdachte van zware verkeersagressie op Antwerpse Singel mag gevangenis verlaten met enkelband

De twintiger was na bedreigingen in de gevangenis in een individueel veiligheidsregime geplaatst

Marc De Roeck
Tim V. (24) uit Kontich, die op 13 september werd opgepakt na een zwaar geval van verkeersagressie in Berchem, mag de gevangenis van de Antwerpse Begijnenstraat met een enkelband verlaten. De twintiger was er, na dreigementen, in een individueel veiligheidsregime geplaatst. 

Tim V. wordt verdacht van poging tot doodslag op de 36-jarige Noredin M. uit Berchem. Het slachtoffer was na een banale discussie over een invoegmanoeuvre op de Singel uitgestapt aan een van de volgende rode lichten op de Grotesteenweg om verhaal te halen bij de andere bestuurder, Tim V. Die verklaarde dat hij schrik kreeg toen hij het slachtoffer op hem af zag komen. Hij wilde wegrijden, maar er was te weinig vrije ruimte. Daardoor botste hij eerst tegen de wagen links van hem om dan naar rechts te zwalpen waar hij tegen het portier van het slachtoffer reed. 

Zwaargewond

Het slachtoffer werd volgens hem geraakt door het portier, viel op de grond en kwam zo onder zijn wagen terecht. De twintiger ontkent de intentie om het slachtoffer te doden. Noredin B. raakte bij de aanrijding zwaargewond.

Tim V. was na de aanrijding in paniek weggereden. Hij gaf zich kort daarna aan bij de politiezone Hekla. De raadkamer wilde de bestuurder twee weken geleden vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket ging daartegen in beroep. De KI besliste vandaag dat hij aangehouden blijft, maar dat hij zijn voorhechtenis thuis mag uitzitten met een enkelband. 

Frédéric Thiebaut, de advocaat van Tim V., is tevreden. “Het is een goede zaak dat de KI heeft geoordeeld dat hij naar huis kan. Over de inhoud van het dossier ga ik me niet uitlaten.”

Bedreigingen

Tim V. zat in totaal een kleine maand opgesloten in de gevangenis van de Antwerpse Begijnenstraat. Volgens een welingelichte bron was dat voor de twintiger allesbehalve een pretje. De jongeman zou in de gevangenis bedreigingen hebben ontvangen nadat de vrouw van het slachtoffer haar versie van de feiten op Facebook had gezet. Die post werd destijds massaal gedeeld. Omwille van de dreigementen stond V. in een individueel bijzonder veiligheidsregime. 

Bekijk ook: Verdachte verkeersagressie aangehouden voor poging doodslag
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.