Sofie Goos zit zonder team

"Een jaar van vallen": zo kondigt triatlete Sofie Goos op haar Facebookpagina aan dat er in 2017 voor haar geen plaats meer is bij het profteam van BMC-Etixx. In mei werd Goos tijdens een training neergestoken. "Ik geef niet op: ik zoek nieuwe sponsors om door te gaan als profatlete."

Sofie Goos hád er wel een beetje rekening mee gehouden, maar de klap komt toch aan. "Ik wachtte al van juni op klaarheid voor volgend seizoen. En al was ik einde contract, de beslissing van het team frustreert me. Ik heb me niet kunnen bewijzen door dat vreselijke voorval op 15 mei. Na zes jaar kent het team mijn meerwaarde. Helaas: het management mikt vooral op top 5 in Hawaï. Die Iron Man heeft me nooit gelegen." Nu heeft Goos een karakter van staal, wat ze ten overvloede bewees na de steekpartij. In september werd ze al verdienstelijke zesde op de Zwintriatlon. "Mijn goesting om er weer te staan, is groot. Dat kan met sponsors en partners die in mijn comeback geloven. In een ander scenario wil ik niet geloven. Twee jaar wil ik er nog alles voor doen. Op training heb ik dagen dat ik dicht bij mijn vroegere niveau aanleun. Soms draait het ook helemaal niet. Maar ik moet geduld hebben."

Eén maand

Goos wou met haar echtgenoot een half jaar in Spanje gaan wonen om in perfecte omstandigheden het volgend seizoen voor te bereiden. "Maar dan heb ik wel snel een nieuw team nodig. Als amateur gaat het niet. Ik geef mezelf een maand voor een oplossing. Het kan niet zijn dat een geesteszieke man zou beslist hebben dat ik nu moet stoppen."

Samir T., de man die haar neerstak, zit in voorhechtenis op verdenking van poging tot moord.

Florian Van Eenoo photonews