Parket in beroep tegen vrijlating van verdachte verkeersagressie

Bij de aanrijding werd het portier van de wagen van het slachtoffer afgerukt.
Marc De Roeck Bij de aanrijding werd het portier van de wagen van het slachtoffer afgerukt.
De 24-jarige T. V. uit Kontich die vorige vrijdag een man aanreed bij een verkeersagressie op de Grotesteenweg in Berchem, mag onder voorwaarden de gevangenis verlaten. Dat heeft de raadkamer donderdagmorgen beslist. Het parket tekent echter beroep aan waardoor T.V. voorlopig in de gevangenis moet blijven.

De man beweert dat hij probeerde weg te vluchten nadat hij het op de Singel aan de stok had gekregen met de 36-jarige Noredin M. Die vond dat hij bij een invoegmanoeuvre de pas was afgesneden. Wat verderop herhaalde zich dat. T. V. voegde het laatste moment in bij het opdraaien van de Grotesteenweg en sneed daardoor de bocht van Noredin M. af. Die moest hevig in de remmen. Zijn vrouw die drie maand zwanger is, schrok en gilde toen de veiligheidsgordel zich stevig rond haar buik spande.

Aan het volgende kruispunt stapte Noredin M. uit en ging verhaal halen bij T. V.  uit Kontich. De jongeman beweert dat hij schrik kreeg en probeerde weg te vluchten. De vrije ruimte was echter te smal. Tim V. botste eerst tegen de auto links van hem en zwalpte dan naar rechts waar hij het portier van de auto van Noredin M. raakte.  Het portier sloeg tegen Noredin M. die op de grond viel en onder de wagen van Tim V. terechtkwam. 

“Geen racistisch motief”

Advocaat Frédéric Thiebaut die T. V. bijstaat: “Verschillende getuigen bevestigen de verklaring van mijn cliënt. Hij heeft nooit de intentie gehad om de man te doden. Evenmin is er sprake van een racistisch motief, zoals dat door de echtgenote van het slachtoffer op Facebook wordt beweerd. Zij vergist zich trouwens ook op andere punten in haar verklaring. Mijn cliënt is een jongeman met een blanco strafblad die gewoon van zijn werk kwam. Hij was in paniek toen de andere chauffeur met veel kabaal op zijn raam kwam kloppen en probeerde te vluchten. Hij heeft zich thuis onmiddellijk bij de politie gemeld.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicole Jacobs

  En haar op Facebook direct verhaal halen ! Dik overdreven dus ! Willen er weeral geld uit slaan waarschijnlijk

 • David van Aelst

  Koppel aanklagen voor verkeersagressie én het afleggen van valse verklaringen...

 • Katrien Rutsaert

  Peter janssens en dat kunt u goed weten wanneer een vrouw zwanger is en een gordel te strak rond de buik is of het pijn doet of niet? Jullie hebben de situatie ook niet bijgewoond of wel? Mss is inderdaad meneer inderdaad wel boos wat normaal is. Vooral als je een vrouw hebt die zwanger naast u van pijn uitschreeuwt. Mijn man zou ook het zelfde reageren. Maar meneer in de auto hoefde hiervoor niet wegrijden, maar gewoon naar de politie gebeld hebben als hij zich bedreigt voelt.

 • Peter Soetens

  T.V. sneed hem tot 2 maal toe de pas af...Maar Noredin bleek toch wel vóór T.V. te rijden op het ogenblik van het ongeval....want anders kon T.V. Noredin's deur niet afrijden...Logica toch ?

 • Peter Janssens

  Drie maanden zwanger? Dan gaat ge nog geen schade doen met die veiligheidsgordel hoor. En als ge als 'zwangere' vrouw mee uitstapt om met uw man agressief te doen in het verkeer hebt ge achteraf niet te komen zagen. En de racismekaart trekken terwijl ge het waarschijnlijk zelf gezocht hebt is laf en getuigt ervan dat ge eigenlijk niets hebt om over te reclameren. Die jongen voelde zich waarschijnlijk gewoon bedreigd en dan gaat het instinct heersen.