Palestijnse tegenbetoger op koopactie pro-Israël

De pro-Palestijnse man gaat in discussie met actievoerders die in Carrefour Market Isralische producten kwamen kopen.
Laenen De pro-Palestijnse man gaat in discussie met actievoerders die in Carrefour Market Isralische producten kwamen kopen.
Tientallen Joden en sympathisanten kwamen gisteren uit protest Israëlische producten kopen bij de Carrefour Market op de Grotesteenweg. Hun actie werd even gestoord door één pro-Palestijnse betoger die in discussie ging met enkele shoppers.

"Wij willen producten kunnen kopen uit Israël zonder dat we scheef bekeken worden", vertelt Daniel Werner van het FORUM der Joodse Organisaties (FJO). Ze organiseerden het koopmoment als antwoord op een boycot-actie die enkele weken geleden georganiseerd werd door pro-Palestijnse activisten in een filiaal van Carrefour op de Groenplaats. Voor hun actie weken de mensen van FJO wel uit naar Berchem. "Simpelweg omdat het aanbod met koosjer eten hier groter was", vertelt Werner. Al bleek de voorraad ook in deze Carrefour snel uitgeput.


Eén persoon was minder opgezet met de actie. Een man gekleed in T-shirt met opschriften als "IsraHELL" en gehuld in een Palestijnse vlag kwam de shoppers storen. Na wat woordenwisselingen tussen de tegenbetoger en de pro-Israëlische activisten keerden de shoppers en enkeling wel gewoon naar huis. (MGB)


ë