Nieuw reglement ‘Berchem Buurt’ goedgekeurd

Districtshuis Berchem
Woodmonkey Districtshuis Berchem
Vanaf 2020 beslissen de districten in Antwerpen zelf over de ondersteuning van wijk- en burgerinitiatieven in hun district. Berchem zal dat doen onder de naam ‘Berchem Buurt’. De districtsraad keurde daarvoor een nieuw reglement goed.

Tot nu toe ondersteunde de stad Antwerpen in alle districten wijk- en burgerinitiatieven onder de naam ‘Stadsmakers’. De stad Antwerpen heeft het afgelopen jaar de bevoegdheden voor initiatieven en activiteiten van Stadsmakers gedeeltelijk overgedragen naar de districten. Elk district bepaalt dus hoe de verdere ondersteuning zal gebeuren. In Berchem zal dit gebeuren onder de naam ‘Berchem Buurt’.

Individuele bewoners, bewonersgroepen en verenigingen kunnen vanaf 1 januari 2020 gebruikmaken van verschillende ondersteuningsvormen via Berchem Buurt, zoals ondersteuning van een straatfeest, speelstraten of vergroeningsacties. Een overzicht van alle ondersteuningsvormen en het reglement zijn terug te vinden op www.berchembuurt.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.