Grote hinder op Antwerpse ring richting Gent door ongeval: Liefkenshoektunnel naar Gent tolvrij

Marc De Roeck
Door een ongeval met een lichte vrachtauto is er heel wat hinder op de Antwerpse ring ter hoogte van Berchem richting Gent. Lange tijd was er slechts één rijstrook vrij. Omstreeks 16.25 uur kon de weg weer vrijgegeven worden, maar de gevolgen zullen nog de hele avondspits voelbaar blijven. Eén slachtoffer raakte zwaargewond bij het ongeval.

Om een nog onbekende reden is een lichte vrachtauto in de staart van een file onder een truck gereden op de Antwerpse ring richting Gent. Eén bestuurder raakte daarbij zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij door de brandweer uit zijn cabine bevrijd werd. Het slachtoffer uit Evergem zou er erg aan toe zijn. 

Het ongeval deed zich voor in Berchem, waar de hulpdiensten onmiddellijk drie rijstroken moesten versperren. Al snel liepen de wachttijden op tot meer dan een uur, aangezien het al aanschuiven was vanop de E313 in Ranst. 

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om uit de buurt te blijven. Het verkeer op lange afstand van Hasselt naar Gent wordt aangeraden de omweg te nemen via de ring rond Brussel. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij gemaakt richting Gent.

Marc De Roeck
Marc De Roeck3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jens Van Campenhout

    Auto's en vrachtwagens die wat meer technologie aan boord zouden hebben, kunnen ook heel wat leed en hinder verminderen. Waarom dit niet verplichten?

  • Tommy Andres valero

    Steeds op de zelfde plekken he. Berchem of Borgerhout. Maar er is niets mis de infrastructuur hoor....

  • jozef van riel

    Ik vraag me eigenlijk af waarom de Liefkeshoektunnel in zulke situaties tolvrij moet gemaakt worden. Je hebt 2 keuzes. Of het moet vooruit gaan en dan betaal je. Of je hebt tijd en kiest voor de file!!