G-sportclub zoekt steun voor nieuw zeilmateriaal

Ook Sailability Vlaanderen vzw doet mee. Zij zorgen ervoor dat de zeilsport toegankelijk is voor mensen met een beperking.
Foto Sailability Vlaanderen vzw Ook Sailability Vlaanderen vzw doet mee. Zij zorgen ervoor dat de zeilsport toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Na een succesvolle editie in 2017 start G-sport Vlaanderen vzw met een tweede editie van de campagne 'Supporters voor G-sporters'. Over heel Vlaanderen gaan 17 geselecteerde projecten op zoek naar supporters en middelen dankzij een crowdfundingscampagne. Met de opgehaalde fondsen kunnen sportclubs, scholen van het buitengewoon onderwijs en zorgvoorzieningen nieuwe sportmaterialen aankopen voor sporters met een beperking. Ook het Berchemse Sailability Vlaanderen vzw doet mee. Zij zorgen ervoor dat de zeilsport toegankelijk is voor mensen met een beperking. Met de actie hopen ze 7.974,50 euro in te zamelen. "Met dat geld kunnen we een zeilboot kopen met een extra zware romp. Zo is de boot heel stabiel en kan die niet kantelen", vertelt Jean Blondeau van Sailability Vlaanderen vzw. "Zeilen zorgt ervoor dat de G-sporters tot rust komen. Voor anderen is het de ideale manier om hun spieren te trainen." Vorig jaar werd er dankzij de crowdfundingscampagne 'Supporters voor G-sporters' meer dan 165.000 euro verzameld voor de aankoop van nieuwe sportmaterialen. Informatie over hoe je één of meerdere projecten kan steunen vind je op supportersvoorgsporters.be. (ADA)