Dronken man met nepwapen overvalt tankstation

PZ Antwerpen

Een tankstation op de Berchemstadionstraat in Berchem kreeg woensdagavond een ongewenste klant over de vloer. Een man kwam de winkel binnen en verplichte de winkelbediende onder bedreiging van een (nep)wapen om de kassa te openen. De overvaller nam de benen met een hoeveelheid cash geld dat hij uit de kassa haalde.

Er werden verschillende politieploegen aangestuurd. Aanvankelijk was het nazicht in de omgeving van de Roderveldlaan negatief, maar een voetpatrouille van het wijkteam van Berchem die toezicht hield aan het station kwam mee ter plaatse en kon de verdachte aantreffen in de Spoorwegstraat. De man lag in het gras van de spoorwegberm en bleek vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij was in het bezit van een nepwapen en een grote hoeveelheid cash geld.

Hij werd gehandboeid, maar probeerde zich in de tunnel ter hoogte van het Prieel van de politiemensen te ontdoen. Na een kleine schermutseling kon de verdachte in een dienstvoertuig geplaatst worden. De verdachte werd herkend aan de hand van de camerabeelden uit de winkel. De 38-jarige man bleek goed gekend bij de politie en geschrapt uit het Belgisch bevolkingsregister. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De verdachte wordt donderdag voorgeleid bij het gerechtshof.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.