Chinese vrouw (37) gestraft voor uitbaten cannabisplantage

AP
Een 37-jarige vrouw van Chinese afkomst is donderdag in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel (één jaar effectief) en 8.000 euro boete (2.000 euro effectief) voor het houden van een cannabisplantage in de Diksmuidelaan in Berchem. De drugsopbrengsten worden geschat op 500.000 euro. De beklaagde is ook schuldig aan de diefstal van elektriciteit.

De politie viel het rijhuis op 15 maart 2019 binnen na een tip. Op de eerste en tweede verdieping waren respectievelijk twee en drie kweekruimtes ingericht. In totaal werden 1.046 planten aangetroffen. Het leek er bovendien op dat er al verschillende oogsten hadden plaatsgevonden. De elektriciteit werd afgetapt.

Op het gelijkvloers trof de politie een Chinese vrouw aan. Ze had twee gsm’s op zak. Eén toestel bleef na haar arrestatie herhaaldelijk rinkelen. De vrouw verklaarde dat een landgenoot haar had gedwongen had om in de woning te verblijven en dat ze er nog maar enkele dagen woonde. Van een plantage in de woning had ze naar eigen zeggen geen weet.

Omdat de verdachte geen namen van medeplichtigen wou of kon noemen en omdat telefonie-onderzoek op haar gsm’s niets opleverden, verscheen ze alleen voor de rechtbank.

Haar advocate had de vrijspraak gevraagd. “Volgens mij is ze door criminelen uit Nederland geronseld om in het pand aanwezig te zijn. Ze is dus zelf slachtoffer.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.