Berchems koppel maakt wereldreis met fiets: “We wilden wat meer tijd voor elkaar maken”

Vrienden en familie zwaaiden de twee uit.
Laenen Vrienden en familie zwaaiden de twee uit.
Yasmijn Soete (31) en Yannick Leroy (30) zijn vertrokken op wat dé reis van hun leven moet worden. De Berchemenaren zullen het komende anderhalf jaar de wereld verkennen met de fiets. Zondagochtend vertrokken ze onder luid applaus van vrienden en familie. “We wilden wat meer tijd voor elkaar maken.”

Yasmijn en Yannick zullen rustig starten en fietsen de eerste dag tot Turnhout. “We bouwen langzaam op zodat we in het ritme komen,” vertelt Yannick. “Nadien denken we tussen de tachtig en honderd kilometer te fietsen per dag. Eind deze week hopen we voorbij Nederland te zitten.” Na maanden van voorbereiden stampte het koppel hun droom op gang. Letterlijk. Vanuit hun woonplaats in Berchem zullen ze per fiets de wereld rondreizen. Anderhalf jaar lang - als het meezit twee jaar - via het noorden van Europa naar Canada om dan door Amerika naar het zuiden te fietsen richting Patagonië. 

Beiden reizen graag en gelukkig zijn ze ook niet vies van een fietstocht. Eerder reisde Yannick al eens twee maanden per fiets met vrienden en ook Yasmijn heeft al wat kilometers in de benen. Maar wat ze nu van plan zijn, is met niets te vergelijken. “Je vertrekt niet van vandaag om morgen, dat is iets wat we ondervonden hebben”, lacht Yasmijn. “Wel twintig keer zijn we naar de stad moeten gaan voor de nodige documenten. Denk maar aan reispassen en vergunningen. Ook de verschillende verzekeringen moesten in orde gebracht worden. Een papierberg maar we kunnen nu wel met een gerust hart vertrekken.” 

Yannick en Yasmijn .
Laenen Yannick en Yasmijn .

Onderweg zijn de twee op elkaar toegewezen. Maar daar kijkt het koppel enorm naar uit. “We hadden beiden een druk leven en dat zorgde ervoor dat we soms weinig tijd hadden voor elkaar. Aan die tijd zal nu geen gebrek zijn, integendeel”, zegt Yasmijn. Toen ze het nieuws aan vrienden en familie vertelden, reageerden die eerder ongelovig. Maar als snel hadden ook zij door dat Yasmijn en Yannick dit echt wilden doen. “Natuurlijk ben je een beetje bang als je hun plan hoort maar ik heb heel veel vertrouwen in die twee”, vertelt Carmen, de moeder van Yannick. “Die twee vullen elkaar heel goed aan. Yannick is impulsiever en Yasmijn beredeneerder. Dat is een goed evenwicht. Zelf ben ik ook heel avontuurlijk aangelegd maar dit heb ik nooit gedaan. Ik ben dus heel blij dat zij het wel doen.” In juli heeft Carmen alvast het plan opgevat om haar zoon en haar schoondochter te bezoeken in Canada. “En tussendoor skypen we wel eens.” 

Zondagochtend verzamelden vrienden en familie bij het huis van de twee avonturiers om samen nog eens het glas te heffen op de bijzondere reis. “We wilden om 11 uur vertrekken maar ik vrees dat het wat later zal zijn. Het is te gezellig”, lacht Yannick. Rond 11.30 uur vertrokken de twee dan onder luid applaus aan het bijzondere tocht. 

Wie Yasmijn en Yannick wil volgen kan dat via hun blog www.land-of-nod.com. 

Mama Carmen
Laenen Mama CarmenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.