Proot/Coenen/PN/JVS
Volledig scherm
© Proot/Coenen/PN/JVS

BELOOFD IS BELOOFD. Hoe goed worden Oostende, Hasselt, Halle, Brasschaat en Sint-Niklaas bestuurd? Wij zoeken het uit in elke Vlaamse stad en gemeente

De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de beloftes die na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gemaakt werden? Wij zoeken het ook de komende weken voor elke Vlaamse gemeente uit.

 1. Romeins Archeologisch Museum sluit tijdelijk de deuren voor modernisatie: “Het zal interactiever worden en meer gefocust op het Romeinse fort van Oudenburg”
  Oudenburg

  Romeins Archeolo­gisch Museum sluit tijdelijk de deuren voor modernisa­tie: “Het zal interactie­ver worden en meer gefocust op het Romeinse fort van Oudenburg”

  Het Romeins Archeologisch Museum sluit tussen 1 september 2022 en 30 april 2023 tijdelijk de deuren voor een grondige modernisatie. “Om opnieuw het grote publiek te bereiken met het Oudenburgse Romeins verhaal zullen we voortaan inzetten op de verhaallijn rond het Romeins fort en het militaire aspect”, aldus burgemeester Anthony Dumarey (Open VLd).
 2. Rotselaar dringt aan op spoedprocedure voor heropbouw Dijlebrug: “Huidige maatregelen zijn onvoldoende voor veiligheid en doorstroming van verkeer”
  Rotselaar

  Rotselaar dringt aan op spoedproce­du­re voor heropbouw Dijlebrug: “Huidige maatrege­len zijn onvoldoen­de voor veiligheid en doorstro­ming van verkeer”

  Over de Dijlebrug op de Provinciebaan in Rotselaar geldt al een tijdje een maximumsnelheid van 30km/u, maar vanaf 22 augustus wordt er ook beurtelings verkeer ingevoerd. Dat moet de verdere afzakking van de brug afremmen alvorens de volledige heropbouw in 2024. Het gemeentebestuur van Rotselaar dringt echter aan om een spoedprocedure te starten voor een nieuwe brug.
 3. Pukkelpop viert 35ste editie, maar voor het eerst zonder ‘Pukkelpop-opa’ Fons Steegmans (95): “Had opa Fons in de beginjaren ‘nee’ tegen ons gezegd, dan bestond ons festival vandaag niet”
  PREMIUM
  Hasselt

  Pukkelpop viert 35ste editie, maar voor het eerst zonder ‘Pukkelpop-opa’ Fons Steegmans (95): “Had opa Fons in de beginjaren ‘nee’ tegen ons gezegd, dan bestond ons festival vandaag niet”

  Voor het eerst sinds het bestaan van Pukkelpop is ‘Pukkelpop-opa’ Fons Steegmans niet in zijn ‘pukkelhok’ te vinden. Als eigenaar van de boerderij vlak naast het hoofdpodium volgde boer Steegmans het festival elk jaar op de voet op, tot hij afgelopen najaar op 95-jarige leeftijd overleed. Een klap voor de volledige Pukkelpop-organisatie, zijn vrouw Octavie (92) en hun kinderen. “Was pa niet in zijn tuin, dan keek hij vanuit zijn ‘pukkelhok’ naar het festival. Pukkelpop was zijn vakantie. Het is vreemd om hem hier nu niet meer te vinden...”, vertelt zijn familie.