Zandstraat krijgt nieuw fietspad

Foto Bollen
De Zandstraat in Assent was al jaren een doorn in het oog voor de vele automobilisten die er moesten passeren. Ter hoogte van de Begijnbeek was al jaren een verzakking in de weg. "Die natuurlijke verkeersremmer gaan we nu helemaal herstellen", zegt burgemeester Hans Vandenberg (CD&V).

"Er komt een nieuwe riolering en de straat krijgt nieuwe asfalt", zegt burgemeester Vandenberg. "Dat was nodig want de weg lag er al een hele tijd slecht bij. Ook het brugje boven de Begijnbeek, waar er een serieuze verzakking in de weg was, wordt hersteld. Bovendien komt er een nieuw fietspad en een voetpad aan beide kanten van de straat."


De werken moesten al eerder gestart zijn, maar door een probleem met de stabiliteit van de weg moest er eerst een extra studie worden uitgevoerd.


"De werken zullen voor het bouwverlof klaar zijn", zegt schepen van Mobiliteit Benny Reviers (sp.a). "Tot die tijd blijft de Zandstraat afgesloten en moeten inwoners omrijden via de Nieuwstraat. Omdat er ook heel wat vrachtverkeer zo naar het industrieterrein zal rijden, hebben we een parkeerverbod ingevoerd." (SDB)