Verder met huidige ploeg?

DE LAATSTE STAND VAN ZAKEN BEKKEVOORT

Onder burgemeester Hans Vandenberg (CD&V) en de coalitie met sp.a werd de voorbije twaalf jaar begonnen met de gemeente langs de Staatsbaan te ontwikkelen tot een volwaardige kern. Het ziet er naar uit dat de huidige ploeg verder mag werken. N-VA wil ook een uitgebouwd Bekkevoort, maar ziet de ruimtelijke invulling heel anders, net als Gemeentebelangen, dat weer opkomt met een eigen lijst. Ook Open Vld wil opnieuw zijn stempel drukken.

De beide coalitiepartners maken er geen geheim van dat ze samen willen verder werken aan het 'masterplan 2050'. De oppositiepartijen lazen met argwaan dit plan, dat 800 nieuwe wooneenheden voorziet om de bevolkingstoename op te vangen. Meer beton brengt meer wateroverlast mee, vreest Johan Everaerts (N-VA). Volgens schepen Benny Reviers (sp.a) moet de ruimte die nu beschikbaar is hoger uitgebouwd worden, tot maximaal vier bouwlagen.

De archaïsche Staatsbaan werd de voorbije vier jaar alvast grondig heraangelegd. Er kwam een nieuwe asfaltlaag, fiets- en zebrapaden en snelheidsbeperkingen. Basisschool De Verre Kijker kreeg een eigen verkeerslicht. De veiligheid aan de scholen in Assent en Molenbeek-Wersbeek komen nu aan de beurt. De kinderopvang is er gekomen vlak achter de bibliotheek, hoewel N-VA die liever geopend zag in de oude gemeenteschool in Molenbeek.

De wateroverlast werd deels bedwongen met een reservoir onder het Statieplein. Toch is enkele keren gebleken dat elders in de gemeente de wapens tegen overstroming nog zwak zijn. Vandenberg wil nog enkele bufferbekkens aanleggen. Jens Snyers (Open Vld) ziet meer heil in een grondig onderhoud van de grachten. Bart Volders (Gemeentebelangen) pleit voor een wateractieplan, waarbij de diensten zich klaar houden om uit te rukken, zodra de buienradar op rood staat.

Het stadsbestuur gaat er prat op dat ze één van de weinige gemeenten in Vlaanderen is die de klimaatdoelstellingen heeft bereikt. Op haar grondgebied staan nu drie windturbines. Het gemeentehuis is klimaatneutraal. Een multifunctionele zaal voor sport en cultuur ontbreekt nog, al is er discussie waar die zou komen. (VDWT)

Burgemeester Hans Vandenberg.
Bollen Burgemeester Hans Vandenberg.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.