Stoepborden tegen hondenpoep

de stoepborden
RV de stoepborden
Om te voorkomen dat baasjes de hondenpoep van hun viervoeters niet opkuisen, gooit de gemeente Bekkevoort nu stoepborden in de strijd. Met deze borden, waarop staat ‘Mijn kakje hoort in een vuilbakje’, wil de gemeente hondeneigenaars sensibiliseren. Wie de hondenpoep niet opkuist, riskeert een boete van enkele honderden euro’s.

“Op deze stoepborden staat de duidelijke boodschap dat hondeneigenaars de hondenpoep moeten opruimen en niet zomaar in de berm of op de stoep mogen laten liggen”, aldus schepen van Milieu Benny Reviers (sp.a).

“Bij het niet opruimen van de hondenpoep riskeert de hondeneigenaar een boete van maximum 350 euro”, voegt hij eraan toe. “Op de naleving zullen de bevoegde instanties extra aandacht vestigen. De stoepborden worden op regelmatige basis, via een rotatieplan, over het hele grondgebied opgesteld.”

Hondenpompbuizen

In een volgende stap worden er ook nog hondenpompbuizen geplaatst in de gemeente. Hierin kan je de hondenpoep deponeren tijdens je wandeling met de hond. De problematiek is één van de thema’s waaraan de gemeente wil werken in het kader van het coachingstraject ‘Mooimakers’.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.