Slechte fietspaden Halensebaan verdwijnen

De fietspaden op de Halensebaan in Molenbeek-Wersbeek zijn al langer in slechte staat en er kwamen al meermaals klachten over de onveiligheid. De gemeente Bekkevoort belooft om de fietspaden binnenkort op te knappen.

"Op de Halensebaan worden werken uitgevoerd, samen met Aquafin en Infrax. Daar wordt een volledige nieuwe fietsinfrastructuur voorzien in asfalt", legt Benny Reviers, schepen van mobiliteit (sp.a) uit. "Die werken zijn eind 2015 al begonnen. Ze zullen klaar zijn tegen begin 2017. Maar op het stuk van de Halensebaan vanaf de grens met Tielt-Winge tot aan het Kruispunt met de Oude Tiensebaan worden voorlopig geen werken uitgevoerd. De gemeente heeft besloten niet te wachten op grote wegenwerken en zal nu de fietspaden zelf vernieuwen."


De fietspaden worden vanaf dit jaar aangelegd aan de kant van de Pijnbeek. Aan de overkant wordt eind dit jaar begonnen. De werken kosten in totaal 100.000 euro. "Door de aanleg van nieuwe veilige fietspaden langs de Halensebaan stimuleren we het fietsen naar aangrenzende locaties zoals de school, de jeugdvereniging KLJ, het jeugdhuis en de verenigingslokalen", klinkt het. (SDB)