Provincie en Ambrassade delen hygiënepakketten uit voor zorgeloze kampen

De provincie deelt mee de pakketten uit.
Provincie Vlaams-Brabant De provincie deelt mee de pakketten uit.
De provincie Vlaams-Brabant deelt deze week hygiënepakketten voor het jeugdwerk uit in haar uitleenposten in Bekkevoort en Asse. Ze helpt hiermee Ambrassade, een expertisecentrum voor alles wat te maken heeft met jeugdwerk, jeugdinformatie en jeugdbeleid. 

Ambrassade deelt van 23 tot 26 juni  in heel Vlaanderen de hygiënepakketten, gesponsord door Colruyt en met de steun van de Vlaamse overheid, uit aan het jeugdwerk. De provincie helpt bij de verdeling via haar uitleenposten. Het pakket bestaat uit mondmaskers, allesreiniger en handgel en elk pakket is goed voor één bubbel van 50 personen voor 10 dagen. “Op die manier willen we de verspreiding van het coronavirus tegengaan en jongeren en jeugdwerkers een zorgeloos zomerkamp bezorgen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de uitleendienst. “We steunen dit schitterend initiatief door 2.100 pakketten te verspreiden via onze uitleendienst.”

Een twintigtal vrijwilligers staat de medewerkers van de provinciale uitleenposten bij om alles te verdelen aan jeugdverenigingen, jeugdverblijven, speelpleinwerkingen en andere jeugdwerkinitiatieven. In Asse worden er 1.300 verdeeld, in Bekkevoort 800.