Masterplan goedgekeurd maar er komt nieuwe versie

Het masterplan voor de kernversterking van Bekkevoort is na vier uur discussie goedgekeurd door de gemeenteraad. Op aandringen van de oppositie beloofde schepen van Stedenbouw Benny Reviers (sp.a) een verbeterde versie te presenteren bij de volgende zitting. Daarna zal het aan de bevolking worden voorgesteld op een infomarkt.

Het masterplan geeft een visie over hoe de dorpskern eruit zou kunnen zien tegen 2050. Zo wordt hoogbouw in het centrum aan de Staatsbaan uitgesloten, komt er een bus- en tramtraject naar Leuven en krijgen de scholen op termijn een nieuwe locatie.


Onder belangstelling van tientallen inwoners kwam een studiebureau het masterplan voorstellen. De oppositie gaf felle tegenwind. Alex Vanbets (Bekkevoort Beter) bleef erop hameren dat het plan onleesbaar en misleidend is. "De kleuraanduidingen op de plattegrond zijn niet verscheiden genoeg. Waar worden appartementen en waar eengezinswoningen gepland? Het grondplan komt niet overeen met de huidige situatie."


Johan Everaerts (N-VA) vroeg waarom het plan niet eerder ter inzage werd vrijgegeven. "Dit is beleid in ontwikkeling waar jullie twee jaar aan gewerkt hebben, en wij krijgen het vanavond pas te zien."


De oppositie vroeg om de stemming uit te stellen. Nadat de vergadering twee keer was geschorst, werd rond middernacht toch gestemd en het plan goedgekeurd. De meerderheid beloofde een verbeterde versie te presenteren.


(VDWT)