Gemeente stelt nieuwe website voor

Schepen Reviers en burgemeester Vandenberg presenteren de website. 
Tom Van De Weyer Schepen Reviers en burgemeester Vandenberg presenteren de website. 

Wie naar de website van de gemeente surft, zal merken dat deze anders is ingedeeld. "Na tien jaar was onze site aan een update toe", zegt burgemeester Hans Vandenberg (CD&V).


"De burger verwacht 24 uur per dag beschikbaarheid. Wij moeten als gemeente inspelen op die snelheid", zegt schepen van Communicatie Benny Reviers (sp.a). "We hebben een web-responsive site uitgebouwd, gebaseerd op het Googleprincipe." Firma LCP uit Brugge heeft de beveiligde site gemaakt. 40% van de bezoekers is mobiele gebruiker. De website past zich aan aan het scherm van je tablet of smartphone. Centraal op de frontpagina staat de zoekfunctie.

Diensten gekoppeld

Het e-loket is nu alfabetisch gerangschikt. Je kan er gratis dossiers downloaden, doorsturen en thuis afdrukken. "Je kan online een afspraak maken voor de dienst Grondgebiedzaken. Niet al onze gemeentelijke diensten zullen exclusief op afspraak werken, zoals de stad Diest dat doet", zegt Vandenberg.


Het stratenplan is geheel gedigitaliseerd en je kan erop inzoomen. Alle diensten, zoals de politie, zijn rechtstreeks gekoppeld aan de site, zoals de politie. De site heeft ook een link met de Facebookpagina van Bekkevoort, die 830 volgers heeft. Foto's van David Van Thienen, voorzitter van de cultuurraad, zullen de frontpagina regelmatig verfraaien, naargelang het seizoen of de actualiteit.


Het groene logo van de gemeente, de huisstijl en het adres blijven behouden. "We wachten geen tien jaar om veranderingen aan te brengen in de gebruiksvriendelijkheid. Opmerkingen zijn steeds welkom", besluit Reviers.


De site is te raadplegen op www.bekkevoort.be.