Club vraagt nieuw voetbalveld aan gemeente

VC BEKKEVOORT KAMPT MET PLAATSGEBREK NA VERDUBBELING LEDENAANTAL

Voorzitter Eric Mertens hoopt om de terreinen in de toekomst uit te breiden.
Foto Bollen Voorzitter Eric Mertens hoopt om de terreinen in de toekomst uit te breiden.
Voetbalclub VC Bekkevoort heeft te weinig plaats om haar 220 spelers te laten trainen. "De hoofdploegen kunnen nog elders gaan trainen, maar vanaf 1 januari is dat niet meer mogelijk", zegt voorzitter Eric Mertens. De club vraagt de gemeente om uitbreiding van het terrein in de Oude Tiensebaan. "Er wordt een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voorbereid dat over twee jaar een extra veld voorziet", zegt schepen van Sport Benny Reviers (Sp.a.)

De club beschikt over één wedstrijdveld en twee oefenveldjes. "Dat volstaat sinds twee jaar niet meer om onze voetballers allemaal te laten trainen. Ons ledenaantal is verdubbeld", zegt Mertens. "Onze jeugdploegen oefenen nog op het thuisveld. De A-ploeg en B-ploeg werken hun trainingen af op het veld van de voormalige ploeg Motbroek in Sint-Joris-Winge. Dat stuk grond wordt vanaf 1 januari een bouwproject. Vanaf nieuwjaar hebben we dus geen plaats meer."

Events laten sporen na

"Onze veteranenploeg wijkt uit naar het veld naast KK Bekkevoort, enkele honderden meters verderop. Dat veld is vaak in slechte staat, want het wordt ook gebruikt voor evenementen die hun sporen nalaten. Dit weekend staan er de vrachtwagens van Truckers for Life. Wij vragen de gemeente of ze voor ons een extra terrein kunnen voorzien."


De gemeente Bekkevoort had de voetbalclub eind 2016 al van haar toekomst verzekerd. "De eigenaar van het perceel aan de Oude Tiensebaan was niet van plan ons huurcontract te verlengen. Hij wilde de grond verkopen. Als club kunnen we dat niet betalen. De gemeente heeft dan beslist om onze huur over te nemen tot eind 2018 met optie op aankoop. Was de gemeente ons niet tegemoet gekomen, zouden we met onze spelers op straat staan", zegt Mertens.

80.000 euro

"De gemeente is bezig om het perceel te kopen", zegt schepen van Sport Benny Reviers (sp.a.) "We hebben 80.000 euro voorzien in een budgetwijziging en zijn nog in onderhandeling met de eigenaar. Er komt een nieuw RUP, dat van de twee oefenveldjes één wedstrijdveld maakt. Hiermee kan voldaan worden aan de nood van de club. Het is essentieel dat we de jeugdspelers een degelijke accommodatie kunnen aanbieden."

Sportpark De Heide

"Vooraleer dit nieuwe RUP rond is, zijn we al gauw twee jaar verder. Ondertussen bespreken we met de club hoe we de periode vanaf 1 januari kunnen overbruggen. De enige optie om te trainen lijkt voorlopig het veld in het sportpark De Heide. Na de Truckshow van dit weekend zal het worden bijgewerkt."