Berkstraat is eerste fietsstraat in Bekkevoort

De Berkstraat is eerste fietsstraat.
Bollen De Berkstraat is eerste fietsstraat.
De gemeente introduceert de eerste fietsstraat in Bekkevoort; de Berkstraat. In een fietsstraat komen fietsers op de eerste plaats. Voor de gemeente is de verkeersveiligheid van de zachte weggebruiker prioriteit. De gemeente wil zo veel mogelijk inwoners op de fiets krijgen.

Wat is een fietsstraat ?

Een fietsstraat is een straat die zo ingericht is dat de fietser de ‘hoofdgebruiker’ is. De maximumsnelheid is 30 km/u voor alle verkeer. De voorrangsregels gelden ook hier voor alle weggebruikers.

Auto’s of moto’s mogen fietsers nooit inhalen in een fietsstraat. Ze moeten altijd achter de fietsers blijven.

De Berkstraat is een tweerichtingsstraat. Fietsers mogen de helft van de breedte van de rijweg gebruiken. Zo kan de auto die van de andere kant komt altijd door. Als er een auto achter een fietser rijdt, blijft de fietser op zijn/haar positie en rijdt hij/zij zo vlot mogelijk door. Als de fietser gaat stoppen of afdraaien, doet hij/zij tijdig teken.

Hoe herken je een fietsstraat ?

Een fietsstraat herken je door de verkeersborden F111 (begin) en F113 (einde). Deze fietslogo’s worden eveneens op de rijbaan van de fietsstraat aangebracht.

Deze verkeersborden staan in het begin en eind van een fietsstraat.
repro Bollen Deze verkeersborden staan in het begin en eind van een fietsstraat.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.