Auto rijdt door pas gegoten beton

BESTUURDER VOLGT GEWOON GPS EN VEROORZAAKT WEEK VERTRAGING WERKEN

De auto rijdt het pas gegoten beton in en rijdt zich vast.
Baert Marc De auto rijdt het pas gegoten beton in en rijdt zich vast.
Een bestuurder is aan de werken aan de Staatsbaan door pas gegoten beton gereden. Hij volgde zijn gps, wilde de omleiding niet volgen en reed ondanks waarschuwingen van arbeiders toch de Eugene Coolsstraat in, recht het natte beton in. Door het voorval duren de werken aan het kruispunt nog een week langer.

Werfleider Stef Scheltjens was vorige week vrijdag met zijn collega's van wegenbouwbedrijf Van Geel bezig met de laatste fase van de werken aan het kruispunt van de Staatsbaan met de Eugene Coolsstraat. De laag beton was gegoten en werd gladgestreken. "Plots kwam er een man in een Volvo naar ons gereden met de vraag hoe hij in Waanrode moest geraken", vertelt werfleider Stef Scheltjens. "Toen was hij al in de fout, want de rijstrook waar wij stonden te werken is afgesloten voor het verkeer tijdens deze fase van de werken. Er komen hier dagelijks wel 10.000 auto's voorbij en je moet al heel wat signalisatieborden en paaltjes negeren om op deze rijstrook te geraken."

Baert Marc

Omleiding

De bestuurder zelf M.W., een 43-jarige man uit Antwerpen, moest in Waanrode zijn en zijn gps stuurde hem door het centrum via de Eugene Coolsstraat. "Ik heb toen gezegd dat hij beter kon rondrijden. De gebruikelijke omleiding is om door Bekkevoort te rijden en aan het knooppunt van de E314 de provinciebaan richting Tienen te nemen. Dat is inderdaad een omweg. De bestuurder zelf was er niet mee opgezet en reed ons gewoon aan de kant, recht het beton in. We waren het beton nog aan het glad strijken, hij is gewoon over het toestel gereden. Daar heeft hij zich vastgereden. Enkele collega-arbeiders hebben hem tegengehouden en de politie erbij gehaald."

Uitharden

De schade aan de nieuwe betonlaag zelf bleek erg groot te zijn. "Agentschap Wegen en Verkeer heeft ons gezegd het beton opnieuw op te breken en opnieuw te gieten", zegt Stef Scheltjens. "Die werken zijn sinds gisteren in een eindfase. Nu moet het beton nog uitharden."


"Maar door het voorval hebben de werken wel vertraging opgelopen", zegt schepen Benny Reviers voor Mobiliteit (sp.a). "Normaal gezien zou het kruispunt weer open gaan op 15 juni. Nu zal dat een week later zijn. Dat is jammer want het kruispunt is echt een scharnierpunt in Bekkevoort. Zeker is dat de Bekkevoortenaars niet moeten opdraaien voor de kosten van de schade. De overtreder zal dat met zijn verzekeringen moeten uitvechten. "

Signalisatieborden

Zijn de wegenwerken dan slecht aangeduid? "Er staan al signalisatieborden van aan het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge dat er werken zijn in centrum Bekkevoort en wat de mogelijke alternatieven zijn", zegt schepen Benny Reviers. "Natuurlijk staat niet elke deelgemeente op zo'n signalisatiebord aangeduid, dat is inderdaad waar. Maar dat geldt niet alleen voor Waanrode, maar ook voor Assent of Molenbeek-Wersbeek. Er staan enkel algemene signalisatieborden richting bijvoorbeeld Diest."