Beiaardier Luc Rombouts is curator beiaardcultuur Leuven en titularis van de Vredesbeiaard.
Volledig scherm
Beiaardier Luc Rombouts is curator beiaardcultuur Leuven en titularis van de Vredesbeiaard. © Vertommen

Beiaardfestival Leuven Bells van start op 20 juni: “Bijzondere aandacht voor de wereldberoemde stadsbeiaardier Matthias Vanden Gheyn”

LeuvenDe Leuvense klokkentorens trappen ook dit jaar de zomer muzikaal op gang met een reeks zomerse beiaardconcerten. Van 20 juni tot 28 augustus spelen Belgische en Nederlandse beiaardiers in totaal zestien concerten op vier Leuvense beiaarden. “Op het Ladeuzeplein kan je niet enkel luisteren maar zie je via twee schermen de beiaardiers live aan het werk”, zegt vicerector Bart Raymaekers.

0 reacties

 1. Sportclubs kunnen uitkijken naar afbouw vaccinatiecentrum Koornmolen: “Tegen september zouden alle sportactiviteiten opnieuw kunnen hervatten”
  PREMIUM
  Gooik

  Sportclubs kunnen uitkijken naar afbouw vaccinatie­cen­trum Koornmolen: “Tegen september zouden alle sportacti­vi­tei­ten opnieuw kunnen hervatten”

  Het werk van het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone Pajottenland in Sportcentrum Koornmolen in Gooik zit er bijna op. Zowat 90 procent van alle +12-jarige inwoners uit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal kregen al hun eerste of tweede prikje. Hoog tijd om uit te kijken naar september, want tegen dan zouden alle sportactiviteiten opnieuw kunnen hervatten én wordt het vaccinatiecentrum omgebouwd tot een mini-versie. Burgemeester Michel Doomst (CD&V) en sportfunctionaris Walter Tielemans lichten hier toe wat de volgende stappen zijn.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Empro vindt uitlatingen stadsbestuur onwaar: “Een overheid onwaardig”
  Dendermonde

  Empro vindt uitlatin­gen stadsbe­stuur onwaar: “Een overheid onwaardig”

  Pluimveebedrijf Empro is niet akkoord met het persbericht dat het stadsbestuur eerder deze week uitstuurde om de geurhinder in het bedrijf eindelijk een halt toe te roepen. Schepen Marius Meremans (N-VA) drong aan op een tijdelijke schorsing indien er niets anders op zit, maar het bedrijf is het daar niet mee eens. “De laatste maanden blijkt uit rapporten dat er geen enkele ernstige geurhinder werd vastgesteld”, zegt Vaast Vanoverschelde van Empro.