Werknemers Bosch en Duracell stappen mee in nationale betoging

Een aantal werknemers van ruitenwisserfabrikant Bosch uit Tienen en batterijenfabriek Duracell in Aarschot legt morgen het werk neer om deel te nemen aan de nationale betoging in Brussel. Daar komen mensen van over het hele land op straat om te protesteren tegen de maatregelen van de overheid.

"De vakbonden willen morgen vooral hun ongenoegen tonen in Brussel, na een jaar regering Michel", verduidelijkt Leen Berthels van ACV Leuven. "Er zullen op verschillende plaatsen heel wat mensen niet aan het werk zijn omwille van de betoging. Dat zal onder meer het geval zijn bij Bosch, Sylvania en Deufol in Tienen. Zij vertrekken met twee bussen om 9.30 uur aan Bosch. Ook vanuit Aarschot vertrekt een bus om 9.30 uur, met onder andere werknemers van Duracell." In Diest zullen enkele bedrijven van het industrieterrein in Webbekom deelnemen aan de actie.

De Lijn

Verder zal de nationale betoging van vandaag vrij weinig hinder veroorzaken in de regio. "Bij De Lijn zijn er ook veel mensen die mee gaan betogen. Vaak gaat dat wel om mensen die net vrij zijn of vervangen worden. Het is nog afwachten of dit grote gevolgen zal hebben voor het busvervoer in het Hageland. Voorlopig houden we enkel rekening met hinder in Brussel en omstreken", zegt Dominique Renders van De Lijn Vlaams-Brabant. De NMBS neemt volgens ACV niet deel aan de actie.

Scholen

De meeste scholen in onze regio blijven vandaag open. Vooral de gemeentescholen worden niet getroffen. De scholen van scholengroep Adite 12 uit Aarschot en Diest staakten de vorige keren wel mee, maar nu niet. (SDB)