Twee jaar cel voor partnergeweld

De man stuurde zijn kat naar de rechtbank.
KAR De man stuurde zijn kat naar de rechtbank.
Een 35-jarige man uit Begijnendijk is tot twee jaar cel veroordeeld voor partnergeweld tussen 2013 en 2018. Ook zijn minderjarige kinderen deelden in de klappen.

E.D. is geen onbekende voor het gerecht. De dertiger werd al veroordeeld voor partnergeweld, bedreigingen, inbreuken op de wapenwetgeving, deelname aan een strafbare vereniging, smaad en de vernieling van onroerende goederen. Op 5 november vorig jaar kon hij zich opnieuw niet beheersen en sloeg hij de glazen voordeur van het appartement in Begijnendijk stuk. Een paar maanden eerder bedreigde D. zijn vrouw nog met een glasscherf. De man belandde even in de gevangenis. Toen hij vrijkwam onder voorwaarden schond hij die al na elf dagen op vrije voeten te zijn geweest. Volgens de rechter is het gevaar op recidive reëel bij D. Ze veroordeelde hem bij verstek tot 2 jaar cel en 1.600 euro boete.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.