Smeulende sigaret oorzaak van fatale brand waarbij de 82-jarige het leven liet

Brandweer trof het lichaam van de bejaarde dame aan in de keuken
Bollen Brandweer trof het lichaam van de bejaarde dame aan in de keuken

In een woning aan de Sleutelbaan in Begijnendijk brak zaterdagvoormiddag rond 9.30 uur brand uit. Het vuur ontstond in de keuken van het huis. De 82-jarige bewoonster, Julienne Heylen, raakte niet buiten en overleed in de keuken. Haar inwonende zoon werd gewekt door de dichte rook en raakte wel op tijd uit het huis. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. Een andere zoon, die verderop in de straat woont, ging het huis binnen om zijn moeder te evacueren maar ademde meteen veel rook in en moest ook naar het ziekenhuis.

De branddeskundige, het labo en de wetsarts kwamen ter plaatse. Ook het parket stapte af. Volgens de eerste bevindingen zou een smeulende sigaret waarschijnlijk aan de basis liggen van de brand. Vanmiddag volgt nog een autopsie op het lichaam van de omgekomen vrouw om haar precieze doodsoorzaak te achterhalen.

De zoon kon nog wel tijdig de woning verlaten
Geert Mertens De zoon kon nog wel tijdig de woning verlatenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.