Exclusief voor abonnees

Luna (17) werd door haar stiefopa verkracht toen ze tien jaar oud was: “Ik hoop dat hij beseft hoe vuil hij is geweest”

Papa Gunther en zijn dochter Luna na het proces.
KAR Papa Gunther en zijn dochter Luna na het proces.
Luna werd tussen haar tien en elf jaar verkracht en aangerand door haar stiefopa. De 61-jarige Luc N. uit Begijnendijk kreeg nu vier jaar effectieve celstraf voor het leed dat hij aanrichtte. En dat stopte niet bij het misbruik. Luna hinkt achterop in het middelbaar en ze worstelt er nog elke dag mee. “De buitenwereld kan dat nooit begrijpen.”

Wat een veilig en geborgen nest moest zijn voor Luna - nu zeventien - nadat haar ouders uit elkaar gingen, bleek een valkuil. “Als je in zo’n nieuwe familie terechtkomt, dan ben je heel blij dat je opgenomen wordt in die familie van je nieuwe partner. Samen met je dochter. Je ziet daar geen graten in als de opa vraagt om eens te blijven slapen”, zegt papa Gunther.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim CLAES

    4 jaar is geen straf voor het vernielen van een kinderleven. zeker niet als een gerechtelijk jaar maar een paar dagen telt .het wordt hoog tijd dat onze rechters zich niet blijven gedragen alsof ze uit India komen. wij zijn een democratisch westers land waar dergelijke feiten niet worden getolereerd en waar slachtoffers, zeker kinderen, recht hebben op bescherming en rechtsspraak waarbij ze serieus genomen worden en als slachtoffer worden behandeld.