Jobstudent Bpost dropt twintigtal brieven in verkeerde brievenbus

In Betekom ging de postbedeling gisteren stevig mis.
© Bart Leye In Betekom ging de postbedeling gisteren stevig mis.
Een bewoner van de Molenweg in Betekom keek verrast op toen hij gisterochtend zijn brievenbus opende. Daarin lag een hoop brieven, die niet aan hem geadresseerd waren. 

“Onze buurman heeft de stapel brieven naar mij gebracht omdat hij niet wist wat hij ermee moest aanvangen”, vertelt Jay. “Ik heb dan gemerkt dat er enkele brieven aan ons adres bijstaken. Die hebben we er tussenuit gehaald. De rest bleek voor bewoners uit andere omliggende straten bestemd te zijn. We hebben ons gericht tot De Post in Begijnendijk, maar daar konden ze ons niet helpen. Vervolgens zijn we de brieven dan maar gaan deponeren bij het Postpunt van de Delhaize van Betekom.”

De hoop brieven die bij één bewoner in de Molenweg belandde.
RV De hoop brieven die bij één bewoner in de Molenweg belandde.

Bij De Post onderzochten ze de zaak. “De fout is begaan door een jobstudent”, verklaart woordvoerder Steve De Loor. “Blijkbaar moet je het daar wel een beetje kennen en de jobstudent was even het noorden kwijt. Het was de eerste keer dat hij alleen op ronde was en, ondanks de opleiding die hij gekregen heeft, was hij helemaal in de war. Hij heeft dan een aantal brieven in één en dezelfde bus gestoken in de hoop dat de brieven via de buren alsnog goed terecht zouden komen.”

“Ook al waren er helemaal geen slechte bedoelingen mee gemoeid, kan dat uiteraard totaal niet”, gaat Steve De Loor verder. “We hebben de jobstudent daar ook duidelijk op gewezen en gaan hem van kortbij opvolgen en begeleiden opdat zoiets niet meer opnieuw gebeurt.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erik Braeken

  Ik ben 17 jaar postbode geweest. De eerste tien jaar deed ik mijn job dolgraag. De laatste 7 jaar begon dat te minderen. Besparingen en regeltjes allerhande maakten de job minder fijn. De laatste twee jaar was ik opleidingscoach en leidde de nieuwelingen, ook jobstudenten, op. Ook op die opleidingen werd bespaard. Logisch dat de jobstudenten niet meer weten wat te doen.

 • Maria J Spiga

  Daar heb ik ook bang van... Mijn postbode gaat drie weken op verlof... Ik hoop dat mijn post aankomt gelijk het moet..!!!!

 • Jean Rolly

  Haha,jobstudenten,geen opleiding door besparingen,bende rotzooi,het enigste walt telt is geld

 • DIRK RASSCHAERT

  Dit geeft misschien aan dat het systeem van De Post toch niet zo fantastisch is? Misschien duidelijker aanduiden?

 • Jules Steenwinckel

  Dat is bij mij ook het geval Johan die vervangers kennen het verschil in naam niet , er zijn bij mij twee bussen eentje op naam van Maria en de andere op naam van Jules . De bussen zijn dus op naam , misschien kan die postbode niet lezen ?