Gemeentebestuur heeft geen nood aan nieuw 5.000-delig servies, dat op laatste dag van vorige legislatuur besteld werd

Er werd een 5000-delig servies besteld.
Geert Mertens Er werd een 5000-delig servies besteld.

Het nieuwe bestuur van de gemeente Begijnendijk stelde vast dat er op de laatste dag van de vorige legislatuur, op 31 december 2018, een nieuwe factuur door Phobos en Actor bvba werd opgemaakt voor een 5000-delig servies. Het nieuwe bestuur is verbolgen. “Wie het nieuwe servies zal gebruiken, is op dit moment nog niet duidelijk”, klinkt het bij de coalitiepartners Samen, Leef, S.A.F.E en N-VA.

Duizend koffietassen, evenveel ondertassen, soepborden, eetborden en plastiek bekers. “Voor een totaalbedrag van 18.457,10 euro”, klinkt het. 

“Verantwoorde uitgaven van onze financiële middelen lijkt ons opportuun. We moeten altijd vermijden dat onnodige uitgaven onze gemeente financieel in onevenwicht brengen. Door de verminderde inkomsten door de taxshift, de stijging van de uitgaven van politie en brandweer en door de toename van de taken die worden opgelegd door de Vlaamse en federale overheid, moet het financiële beleid maximaal worden afgestemd op de noden van de bevolking.”

Het gemeentebestuur bekijkt welke maatregelen het kan nemen maar lijkt niet zinnens het nieuw servies te gaan gebruiken.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Verdonck

  Het vorige bestuur de kosten uit eigen zak laten betalen. Dit is de gemeenschap bedriegen neem degene die dit heeft getekend ook ziin recht op pensioen af als burgemeester.

 • Peter Buyck

  En ze denken niet dat ze dat servies 'on hold' kunnen houden bvb voor het vervangen/aanvullen van het servies op school, rusthuis, kantine eigen personeel, OCMW, ... Het uitlenen voor lokale verenigingen, jeugdclubs, ...

 • Carl Delahaye

  Ik zou er toch 6000 euro minder voor gefactureerd hebben en dit als groothandel uit een aanpalend dorp . Goed gerekend .

 • Ronny Cuypers

  Dit lijkt wel heel erg op pestgedrag van het ontslagnemend bestuur. Het lijkt me verstandig om ze persoonlijk verantwoordelijk te stellen voor deze daad en voor de gevolgen.

 • Jan Van Looveren

  Wie het contract heeft ondertekend zal voor de kosten instaan, zo simpel zou dat bij mij zijn.