Gemeente wil af van illegale waterwinning

De waterwinning werd tot nu toe gebruikt voor beregening van de voetbalterreinen.
Geert Mertens De waterwinning werd tot nu toe gebruikt voor beregening van de voetbalterreinen.
Het schepencollege van Begijnendijk vraagt de gemeentelijke milieudienst of het waterwinningsgebied ‘Het vossekot’ onmiddellijk kan worden stilgelegd. Het werd tot nu toe gebruikt voor het onderhoud van de sportinfrastructuur. Dat gebeurde tot nu toe zonder de nodige vergunningen.

“De aanwezige grondwaterwinning situeert zich op de geologische laag “Zand van Brussel” en bevat hoogkwalitatief grondwater dat voorbehouden is voor onder andere drinkwater”, luidt het bij het schepencollege. “De jaarlijks terugkerende waterschaarste noopt ons om zuinig met dit water om te springen. De waterlaag bevindt zich op 110 meter diepte.”

Beregenen

Ondanks het advies van de VMM werd de installatie tot op heden gebruikt voor het beregenen van de sportterreinen. 

“Er is altijd een gedoogbeleid gevoerd en het advies van de VMM is genegeerd. De vergunningsplicht werd ook niet nageleefd. Onze gemeente heeft een voorbeeldfunctie en dient de adviezen van de Vlaamse Milieu Maatschappij te respecteren. Het nieuwe bestuur heeft dan ook beslist om de huidige installatie niet langer te gebruiken en te ontmantelen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.