G-sporters kunnen beste beentje voorzetten op eerste ROBAlympics

De G-sporters van ROBA houden hun eerste atletiekmeeting.
RV De G-sporters van ROBA houden hun eerste atletiekmeeting.
Atletiekvereniging ROBA houdt haar eerste G-atletiekmeeting op zondag 19 mei op de atletiekpiste achter sporthal De Tumkens. 168 atleten met autisme of een verstandelijke beperking doen mee aan deze eerste ‘ROBAlympics’. Er komen enkele clubs uit Nederland en voorzieningen uit de regio, zoals Apojo en Huize De Veuster.

“We hebben al jaren een levendige G-werking, en zijn zelfs één van de grootste G-atletiekclubs in Vlaanderen”, zegt coördinator Wim Van Camp. “We willen onze leden een volwaardige en competitieve wedstrijd aanbieden. Zo kunnen ze prestaties neerzetten waarmee ze de selectie voor een Belgisch Kampioenschap kunnen afdwingen. Het is ook een voorbereiding op de Special Olympics. Daarnaast hebben we een programma met laagdrempelige proeven in G-recrea.”

De ROBAlympics zijn een organisatie van het gemeentebestuur van Begijnendijk, Ronde Tafel 85 Aarschot, Sport Vlaanderen en de Vlaamse Atletiekliga. De toegang is gratis. Iedereen is zondag welkom om te supporteren vanaf 10.30 tot 16.30 uur, op piste aan de Pastoor Pitetlaan 30.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.