Elke coalitiepartij heeft een schepen

Bart Sorée (N-VA), Steven Vermeulen (Leef), Kathleen Van Vlasselaar (S.A.F.E) en Roger Verduyckt (Samen) zijn de nieuwe schepenen onder burgemeester Bert Ceulemans (Samen). In Begijnendijk is er door 4 partijen een coalitie gevormd. 
Bert Ceulemans
RV Bert Ceulemans

Samen, N-VA, S.A.F.E. en Leef halen 12 zetels op 21 en zijn goed voor 64% van de stemmen, hetzij bijna een tweederde meerderheid. MGB, de grootste partij met 9 zetels, belandt hierdoor als enige partij in de oppositie.

De 4 coalitiepartners willen gaan voor een open en transparant beleid met respect voor iedereen en zullen hierover binnenkort een gemeenschappelijke visietekst publiceren. Het gevoel dat bij de verschillende partijen leeft is dat er nu toch echt eens iets moet veranderen. 

Ook op persoonlijk vlak kunnen de verschillende verkozenen het erg goed met elkaar vinden. “Dit zijn mensen waarvan ik absoluut geloof dat ze mooie zaken kunnen realiseren”, aldus Ceulemans. “We gaan dan ook de uitdaging aan om onze gemeente beter te besturen en zullen dit doen als één ploeg en niet als vier individuele partijen.”

De bevoegdheden van desbetreffende schepenen zullen binnenkort bekend gemaakt worden. Maggie Thielemans (Samen) zal toegevoegd worden aan het schepencollege als voorzitter van het bijzonder comité.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nys Dirk

    Mooi Bert, Jullie gaan dat goed doen.