Dieven op pad in Soelstraat

Een eerste bewoner van de Soelstraat merkte 's ochtends vroeg een vreemd lawaai op in huis. Toen hij poolshoogte ging nemen, stelde hij vast dat dieven een gaatje hadden geboord in raamkozijn. Desondanks raakten de daders niet binnen. Vermoedelijk vluchtten ze weg nadat ze merkten dat de bewoner thuis was.


Niet veel later sloeg een andere inwoner van de straat alarm. Ook hier hadden dieven een gaatje geboord om via het raam binnen te dringen. Deze keer slaagden ze in hun opzet. Ze haalden het hele huis overhoop en maakten een aktetas en 770 euro cash buit. Bovendien vonden ze ook een aantal autosleutels. Ze vertrokken met een Suzuki Jeep vanop de oprit, de overige sleutels - van een Porsche en een Audi - lieten ze achter bovenop een andere wagen. Vermoedelijk zouden ze die later komen oppikken.


De voormiddag werd uiteindelijk afgesloten met nog een derde melding van diefstal in de straat. Ook daar werd dezelfde methode gebruikt om in te breken een opnieuw een autosleutel ontvreemd. Die werd aangetroffen achter de Renault Traffic, vermoedelijk om ook deze auto later te komen ophalen.


De politie onderzoekt de zaken verder. (KBG)