Centrumparking feestelijk ingehuldigd

De nieuwe centrumparking aan de Vissendijk is geopend met een receptie.
Foto VDWT De nieuwe centrumparking aan de Vissendijk is geopend met een receptie.

De nieuwe centrumparking aan de Vissendijk is gisteravond door het gemeentebestuur ingehuldigd met een receptie. De parking biedt 106 plaatsen , een overdekte fietsenstalling, een oplaadpunt voor twee elektrische wagens en fietsen, parkeergelegenheid en een sanitaire unit van twee mobilhomes.


"De parking is de eerste stap in de dorpskernvernieuwing die we vanaf dit jaar doorvoeren", zegt schepen van Openbare werken Herman De Coux (MGB). De parking was nodig omdat het terrein tegenover de Sint-Luciakerk en het dorpsplein in oktober 2015 door de gemeente werd verkocht en heel wat parkeergelegenheid verloren ging. Projectontwikkelaar Skrien bouwt er momenteel een appartementsblok voor 60 woningen en zeven winkelpanden. "Op een aansluitend stukje dat nu nog braak ligt, komt nog de speeltuin", zegt burgemeester Willy Michiels (MGB). "De speeltuin uit de Betekomseteenweg wordt naar hier overgeplaatst, waar hij rustiger gelegen is. We verwachten de komende jaren 250 nieuwe inwoners."


"Deze parking is gratis", benadrukt De Coux. "Ze ligt op nauwelijks honderd meter van het complex in aanbouw en geeft bezoekers toegang tot de winkels, het OCMW, de kerk en het gemeentehuis."


De werken duurden een half jaar en hebben 380.000 euro gekost. Van de provincie kreeg Begijnendijk in maart 12.500 euro subsidie voor de aanleg van de parking, omdat ze de handelskern versterkt. "De volgende stap wordt de herinrichting van het dorpsplein", zegt De Coux. "De 25 parkeerplaatsen daar blijven behouden, maar we gaan er andere klinkers leggen zoals op een dijk en er komen ook fonteinen. In oktober of november start dit werk." (VDWT)