Begijnendijk ontvangt 641.000 euro Vlaams Open Ruimtefonds

De Dorpsstraat in Begijnendijk
Geert Mertens De Dorpsstraat in Begijnendijk
Eind augustus keurde de gemeenteraad van Begijnendijk de Plattelandsmotie goed. Daardoor ontvangt de gemeente nu 641.285 euro van het Vlaams Open Ruimtefonds. 

“Maar liefst 41 plattelandsgemeenten riepen de Vlaamse regering op om meer financiële steun voor dorpskernversterking en het in stand houden van de open ruimte in de gemeente", zegt Freddy De Keyser van Samen. Begijnendijk krijgt daardoor nu dus 641.285 euro van het Vlaams Open Ruimtefonds.

“Burgemeester Peter Reekmans van Glabbeek en Marc Wijnants van Linter waren de initiatiefnemers van deze motie. Zij gingen op Vlaamse niveau onderhandelen”, klinkt het. “De onderhandelaars van de Vlaamse regering hebben dus wel degelijk rekening gehouden met de eisen van de 41 gemeenten die de motie goedkeurden.”

In totaal kunnen de gemeentebesturen de komende jaren rekenen op een totaalbedrag van 1.33 miljard euro. “Met deze steun kunnen we onze gemeente ook echt beter maken”, klinkt het bij meerderheidspartij N-VA.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.