Begijnendijk helpt om zomerkampen coronaproof te maken

Burgemeester Bert Ceulemans (r.) en schepen Bart Soree (l.) op kampbezoek vorig jaar, samen met raadslid Sam Mergaerts.
Gemeente Begijnendijk Burgemeester Bert Ceulemans (r.) en schepen Bart Soree (l.) op kampbezoek vorig jaar, samen met raadslid Sam Mergaerts.
De gemeente Begijnendijk biedt ondersteuning aan de jeugdverenigingen die deze zomer op coronaproof kamp gaan en voorziet voor hen het nodige beschermingsmateriaal.

Toen de Veiligheidsraad groen licht gaf voor de zomerkampen riep schepen Bart Soree (N-VA) een bijzondere jeugdraad bij elkaar om te kijken waar de gemeente logistiek kon helpen om de organisaties vlot te laten verlopen. “Op zondag 31 mei zijn alle vertegenwoordigers van de jeugdraad (KAJ, Chiro Betekom, Chiro Begijnendijk, Muziekschool De Begijn, Slampamper) bijeengekomen om zich erover te buigen en ik was best onder de indruk van de voorbereidingen die ze toen al gedaan hadden. Op dinsdag 2 juni hebben we dan in het schepencollege besloten om de jeugdverenigingen maximaal te ondersteunen. Voor elk zomerkamp zal de komende weken een afzonderlijke collegebeslissing worden opgemaakt. Op die manier kunnen we kijken of er nog andere bijkomende noden zijn per kamp”, legt Soree uit.

Over het algemeen zal de gemeente zorgen voor al het nodige materiaal dat voor een coronaproof kamp moet zorgen. Het gaat onder meer om pedaalemmers, wasstraten en de bijhorende aansluitingen en watervoorziening, mondmaskers, afzetpaaltjes en afbakenlinten om de bubbels te kunnen scheiden. Begijnendijk stelt bovendien de gemeentebus ter beschikking voor het vervoer van de kinderen van en naar de kampplaatsen en organiseert het leveren van de bagage en de tenten. Het eerste jeugdkamp is dat van Chiro Begijnendijk op 1 juli.