Zwaardere straf voor beruchte wapenhandelaar

Jacques Monsieur.
belga Jacques Monsieur.
De beruchte wapenhandelaar Jacques Monsieur uit Lot heeft in beroep een zwaardere straf gekregen voor illegale wapenleveringen tussen 2006 en 2009 aan onder meer Libië, Tsjaad, Iran en Pakistan. 

Hij is veroordeeld tot vier jaar cel en een boete van 1,2 miljoen euro. In eerste aanleg was dat nog 3 jaar cel en 300.000 euro boete. Monsieur kan nog in Cassatie gaan. De zaak verjaart in april 2019. De notariszoon bijgenaamd ‘The Fox’ of ‘Le Maréchal’ is een naam als een klok in de wereld van de illegale wapenhandel. De man werd al meermaals veroordeeld voor wapentrafieken. In 2009 nog kreeg hij 23 maanden cel voor het leveren van wapens aan Iran. Vanaf 2011 hield hij zich gedeisd, maar het federaal parket besloot hem toch opnieuw voor de rechter te slepen. Dit maal moest hij zich verantwoorden voor illegale wapenleveringen tussen 2006 en 2009. Het gaat onder andere om de levering van automatische geweren, tanks, helikopters en zelfs gevechtsvliegtuigen aan landen als Libië, Guinea-Bissau, Tsjaad en Pakistan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.