Zeventiger misbruikt kleindochter ‘omdat hij zelf al 20 jaar geen seks had’

Baert Marc
Een 74-jarige man uit Beersel die drie jaar lang zijn kleindochter had aangerand en verkracht riskeert 6 jaar cel. In de eerste helft van de jaren ‘80 zou de man ook zijn eigen dochter verkracht hebben maar daarvoor wordt hij niet vervolgd, omdat die feiten verjaard zijn.

De zeventiger had een wel heel opvallende uitleg waarom hij zijn toen 14-jarige kleindochter had betast. “Zelf heb ik al 20 jaar geen seks meer gehad. Daarom heb ik dat gedaan met haar”, klonk het zonder blozen tegen de politie. De man misbruikte vanaf 2015 het meisje in het vogelhok in zijn tuin. Zo stelde hij verschillende seksuele handelingen met het meisje. Hij betastte haar zelfs onder haar kleren terwijl zijn vrouw en andere familieleden in de buurt waren. Ook over de feiten zelf had hij zijn eigen interpretatie. “Verkrachting? Maar neen, er was geen sprake van brutaliteiten. Het was eerder een uitdaging voor haar. En zij was voor mij het middel om tot een ontlading te komen”, sprak hij tegen agenten. Drie jaar lang, tot in september 2018, waren er tussen beide seksuele contacten, die door het meisje in haar verhoren gedetailleerd beschreven werden.

Fifty Shades

Het parket vordert 8 jaar cel voor de zeventiger. “Er is sprake van vingeren, van orale seks en zelfs van penetratie met zijn geslachtsdeel”, zei substitute Mieke Thijssen. “Hij speelt zelfs hele scènes van “Fifty Shades of Grey” na. Er worden ook foto’s gemaakt met een polaroidcamera, die zorgvuldig worden bewaard en die de politie bij de huiszoeking ook zal vinden. Meneer heeft geen enkel schuldbesef. Zolang hij dit niet heeft zal geen enkele therapie helpen. Dus kan ik enkel een effectieve straf vorderen.” Volgens zijn advocate Saskia Kerkhofs beseft de zeventiger nu wel degelijk dat hij de volle verantwoordelijkheid draagt en is hij bereid zich te laten behandelen. Uitspraak op 24 mei.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Said Sabaouni

    Amai zege... seks gehad met eigen dochter en kleindochter ik vind echt schandalig. 6 jaar ik vind te weinig.

  • Eline Bastiaensen

    Het parket vordert 8 jaar en hij riskeert 6 jaar cel. Is dat alles? Die man is een gevaar voor de maatschappij. Eerst zijn dochter en dan zijn kleindochter, dat is gewoon ziek. Enkele jaren gevangenis gaat die man niet veranderen.

  • Lien Janssens

    Da's toch simpel? Levenslang! Hij had ook naar een prostitué kunnen gaan om aan zijn trekken te komen! In plaats daarvan rand hij zijn eigen dochter en kleindochter aan! Niemand wil toch dat zo iemand vrij rondloopt?