Zeven horecazaken niet in orde

Mozkito
Negen horecazaken in Leeuw en Beersel hebben zaterdag de politie en verschillende inspectiediensten over de vloer gekregen. Slechts twee zaken waren met alles in orde.

Inspecteurs van de politiezone Zennevallei, de RSZ, het Nationaal Centrum Opsporingen en de FOD Financiën vielen zaterdag binnen bij negen horecazaken. De aandacht tijdens die controles ging voornamelijk naar goede werkomstandigheden, hygiëne en een correcte boekhouding.

In meerdere zaken werd vastgesteld dat er ontvangstbewijzen van de btw ontbraken, dat er geen witte kassa was, en dat het dagontvangstenboek ontbrak. Voorts waren sommige zaken niet in orde met de aangiftes van het personeel, studentenovereenkomsten en flexi-jobbers.

De lokale politie laat weten dat er in de nabije toekomst nog meer controles zullen volgen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • William Vandermercken

    Is het niet zo dat ondernemingen die met een dubbele boekhouding werken geen dagontvangstenboek hebben? En dat btw op maandbasis wordt bekeken en gestort ?