Vrouw viert verjaardag ‘in stijl’: 3 maanden cel

Foto Mozkito
Een vrouw is veroordeeld tot 3 maanden cel voor weerspannigheid. Ze was op haar verjaardag samen met drie anderen over de hekkens van het Kasteel van Beersel gekropen. Toen de politie tussenkwam, reageerde ze enorm agressief.

Samen met haar vriend en twee andere landgenoten wilde ze op 22 april 2018 haar verjaardag vieren in het Kasteel. Dat het al nacht was en het domein afgesloten was, deerde haar niet. Het viertal klom over de hekkens en ontkurkte een fles champagne. Omwonenden waren ondertussen echter wakker geworden van het kabaal en verwittigden de politie. Twee agenten maanden hen aan het terrein te verlaten, maar hierbij kwam de vrouw ten val. Dat ze alle vier stomdronken waren, speelde hierbij zeker een rol. Daarop kwam het tot een hoogoplopende discussie met de agenten waarbij ze de fles champagne tegen de grond gooide en zich eerst verbaal en dan fysiek agressief opstelde tegenover de agenten.

Hele rit in knelgreep gehouden

Toen agenten haar identiteitsdocumenten vroegen, weigerde ze die te geven. Uiteindelijk deelde ze enkele stampen en slagen uit. Hierop besloten de agenten haar te arresteren, maar dit liep niet van een leien dakje. Ze trachtte een agent te bijten, maar die kon haar nog net op tijd wegduwen. In de combi spuwde ze meermaals naar de chauffeur. Ze moest de hele rit in een knelgreep gehouden worden om erger te voorkomen. 

Ook voor de rechter toonde ze zich van haar slechtste kant. Ze fulmineerde in haar moedertaal dat ze niets had gedaan en dat de agenten haar hadden mishandeld. De rechter had hier geen oren naar en gaf haar de gevorderde 3 maanden cel.