Vrijwilligers knappen kapelletjes op voor jubileumeditie Kapellekeswandeling Dworp

Jenny Deneyer en haar echtgenoot Willy Saelens poseren fier aan de door de Landelijke Gilde gerenoveerde kapel van Maurice van den Boor van de Put.
Mozkito Jenny Deneyer en haar echtgenoot Willy Saelens poseren fier aan de door de Landelijke Gilde gerenoveerde kapel van Maurice van den Boor van de Put.
Vanavond organiseren de afdeling van De Landelijke Gilde en de plaatselijke parochieploeg de Kapellekeswandeling in Dworp. Het is een jubileumeditie. De organisatoren moesten wel twee kapelletjes herstellen na vandalisme.

Vanavond, donderdag 16 mei, verzamelen de wandelaars aan de Herisemmolen aan de Fabrieksstraat in Alsemberg om vanaf 19 uur een wandeling te maken langs de verschillende kapelletjes. Op het parcours staan onder andere de Pestkapel, de kapel van Pie Colas, de kapel van den Boor van de Put en de kapel van Demeurs. De anekdotes en verhalen die bij de kapelletjes horen worden opnieuw levendig verteld door de gidsen. De kapelletjes op de route zijn helemaal opgeknapt. Zo bleek de kapel van den Boor van de Put in juli 2017 nog opengebroken en was het beeld van Onze-Lieve-Vrouw verdwenen. Ook de kapel van Demeurs kreeg nog een nieuw beeld nadat vorige maand bleek dat ook hier het Onze-Lieve-Vrouw-beeld verdwenen was.

Links, Zéphirin (Zef) Swaelens en rechts Maurice Debremaeker in volle actie bij de renovatie van de kapel van Maurice Winderickx, alias Maurice van den Boor van de Put.
Mozkito Links, Zéphirin (Zef) Swaelens en rechts Maurice Debremaeker in volle actie bij de renovatie van de kapel van Maurice Winderickx, alias Maurice van den Boor van de Put.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.