Voormalig schepen Veerle Leroy uit Beersel krijgt derde plaats op federale lijst van Groen in Vlaams-Brabant

Voormalig schepen Veerle Leroy krijgt de derde plaats op de federale lijst van Groen in Vlaams-Brabant.
Mozkito Voormalig schepen Veerle Leroy krijgt de derde plaats op de federale lijst van Groen in Vlaams-Brabant.
Voormalig schepen Veerle Leroy uit Beersel heeft van Groen de derde plaats gekregen op de federale lijst van de partij in Vlaams-Brabant. Ze is even strijdvaardig op het nationale niveau als in de gemeentepolitiek.

Veerle Leroy zit met Groen in de oppositie nadat ze de voorbije zes jaar schepen was in Beersel. Maar Lijst Burgemeester, N-VA en Open Vld sloten een akkoord zonder Groen. Het gemeenteraadslid kondigde wel al aan dat ze stevig oppositie zou voeren en doet nu ook mee aan nationale verkiezingen. Dat ze minder ervaring heeft op nationaal niveau schrikt haar niet af. “‘Het parlement zit vol met beroepspolitici die de binding met het lokale niveau en wat echt leeft bij de bevolking verloren zijn’ zegt Veerle Leroy. ‘Ik kom niet uit die ivoren toren. Ik wist op korte tijd de bezorgdheden van de Beerselaars te kapteren en te vertalen in een geloofwaardig lokaal beleid. En Groen biedt mij nu de kans om die kloof tussen de burger en te politiek te dichten op een hoger niveau.”

Leroy heeft ook al haar verkiezingsslogan gevonden: ‘Van vrouwelijk staal’. “De laatste jaren heb ik ruime ervaring en een breed netwerk uitgebouwd in de beleidsdomeinen energie en klimaat, welzijn en noord-zuid. Iedereen kent mijn gedrevenheid en mijn no-nonsensstijl. Vandaar die slogan”, zegt ze.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.