Vlaams Belang Beersel vraagt snelle uitvoering van nieuwe Drasop-brug

Het proefproject waarbij éénrichtingsverkeer werd ingevoerd in de Haakstraat in Dworp vinden ze bij Vlaams Belang Beersel geen goed idee.
Mozkito Het proefproject waarbij éénrichtingsverkeer werd ingevoerd in de Haakstraat in Dworp vinden ze bij Vlaams Belang Beersel geen goed idee.
Vlaams Belang Beersel vraagt dat er snel werk gemaakt wordt van een nieuw brug over Drasop in Buizingen. Eerder riep de partij het gemeentebestuur al op om een signaal te geven aan de collega’s in Halle dat het verkeer over de brug niet beperkt mocht worden tot voetgangers en fietsers. 

Intussen maakte Vlaams minister voor Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) bekend dat hij zelf voorstander is van een brug voor alle verkeer en dat Wegen en Verkeer in die zin een smallere brug zal ontwerpen om sluipverkeer te ontmoedigen. “Dit is een overwinning voor de mobiliteit tussen Dworp en Halle”, zegt Vlaams Belang-gemeenteraadslid Klaas Slootmans. “Tijdens de zomermaanden is de filedruk wat getemperd, maar vanaf half augustus zal het mobiliteitsdrama zich opnieuw herhalen. Het is dus zaak de ontwerpfase zo kort mogelijk te houden, zodat er snel werk kan gemaakt worden van de uitvoering.”

Het proefproject waarbij éénrichtingsverkeer werd ingevoerd in de Haakstraat in Dworp vinden ze bij Vlaams Belang dan weer geen goed idee. “De files via het Krabos zullen alleen maar verergeren en er is ook een groot ongenoegen daarover bij alle bewoners van Kesterbeekbos, Kroondallaan en Kapittel die vooral op Dworp zijn aangewezen en nu moeten omrijden via de drukbezette Krabbosstraat”, aldus Slootmans nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.