VIDEO. Minister Weyts post beelden van sluikstorter: “De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend”

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft beelden gepost van een sluikstorter in zijn thuisgemeente Beersel.
RV Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft beelden gepost van een sluikstorter in zijn thuisgemeente Beersel.
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft beelden gepost op Facebook van een sluikstorter die afval dumpt aan een glasbol in zijn thuisgemeente Beersel. “De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend”, aldus de minister.

Een vrouw parkeert haar Volvo aan de glasbol aan de Menisberg in Huizingen, een deelgemeente van Beersel, en laadt er wat rommel uit. Onder andere enkele grote parasols worden uit de koffer gehaald en achter de glasbol gedumpt.

De beelden dateren van april. “Het containerpark is nog geen kilometer verder”, schrijft een boze Weyts. “De beelden werden ongecensureerd bezorgd aan de politie.”

De minister roept op om sluikstorten strenger te bestraffen. “De boetes moeten verhoogd worden. Vandaag zijn die via het GAS-reglement beperkt tot 350 euro. Intercommunales moeten nog meer inzetten om sluikstorters te betrappen met camera’s. Boete-opbrengsten vloeien terug naar intercommunale zodat het systeem zichzelf betaalt.”

De minister pleit voor de harde aanpak. “Het systeem moet focussen op de overtreders”, aldus Weyts. “Dat lijkt me veel beter dan nieuwe systemen uitvinden die in de praktijk vooral de goede leerlingen bestraffen, zoals vuilnisbakken wegnemen omdat ze zogezegd een ‘aanzuigeffect’ zouden hebben of de invoering van statiegeld. Er zijn nog altijd gemeenten die sluikstorten niet opgenomen hebben in het GAS-reglement. Onvoorstelbaar!”
342 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mike Vanderkerken

  Sluikstorten = 2500€ boete

 • danny buyse

  @Loesje, waarom containerpark gratis maken?? Als het van luiheid is om aan sluikstorten te doen zal het gratis niets uithalen. Gratis containerpark moet kunnen en iedereen betaalt dan 1 keer per jaar 50euro. 1 keer op een heel jaar niet op restaurant gaan en de 50 euro is terug verdiend.

 • vanooghen jokke

  @willems michel : wie zegt dat ze het containerpark niet kan betalen ? Ze kwam er wellicht van met geweigerde goederen of denk je dat ze in dat park werkelijk alles aanvaarden, jij hebt ook nog niet veel meegemaakt. Afval en afval zijn twee. Spiegels worden in geen geval aanvaard. Vernielde zetels: neen. Een wrak van een wasmachine moet eerst volledig gedemonteerd worden, ja hallo ? Ik geef haar gelijk.

 • willems michel

  Erg dat mensen die met zo'n auto het containerpark niet kunnen betalen.

 • Conrad Croonen

  Afval zo maar ergens dumpen kan niet ! Maar er zou een prijs gerelateerd afvalbeleid moeten zijn , wie geld als slijk verdiend zoals weyts ,zou veel meer moeten betalen voor zijn afval , ook de boetes voor eender wat zouden loongerelateerd moeten zijn . Ook de boete op schending van de privacy mag hoog zijn ! Dit kan niet ,mensen zo maar aan de schandpaal nagelen ! Foei !