Veerle Leroy (Groen) net niet verkozen in de Kamer: “Toch tevreden over verkiezingsresultaat”

Veerle Leroy (Groen) tijdens een schooldebat eerder deze week naast Sammy Mahdi (CD&V)
Mozkito Veerle Leroy (Groen) tijdens een schooldebat eerder deze week naast Sammy Mahdi (CD&V)
Beersels gemeenteraadslid Veerle Leroy (Groen) kreeg 8.036 voorkeurstemmen achter haar naam op derde plaats voor de Kamer en deed het zo zelfs beter dan de nummer twee op de lijst. “Ik droomde van vijfduizend stemmen”, zegt Leroy. “Dit is dus een onverhoopt succes.”

Veerle Leroy is na lijsttrekster Jessika Soors de populairste kandidate op de Kamerlijst van Groen in Vlaams-Brabant. De partij haalt zelfs twee zetels, maar die tweede zetel gaat jammer genoeg niet naar Leroy door de lijststemmen die worden verdeeld. “Ik hou er geen wrang gevoel aan over”, zegt Leroy. “Ik wist vooraf dat de derde plaats een strijdplaats zou worden en dus heb ik een stevige campagne gevoerd. Ik ben niet verkozen, maar ik droomde van vijfduizend stemmen en overtuigde meer dan achtduizend kiezers. Daar hou ik een positief gevoel aan over. Groen is trouwens ook een van de winnaars van deze verkiezingen. Dat vergeten de mensen blijkbaar. Dit resultaat geeft me alvast de moed om door te gaan. Ik blijf werken rond klimaat en milieu. De mensen moeten beseffen dat dit belangrijke thema’s zijn.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.