UNIZO Beersel lanceert eigen stemtest voor ondernemers

Brouwer en voorzitter van UNIZO Beersel Gert Christiaens in zijn brouwerij Oud Beersel.
Mozkito Brouwer en voorzitter van UNIZO Beersel Gert Christiaens in zijn brouwerij Oud Beersel.
De Beerselse afdeling van UNIZO lanceert een eigen stemtest om collega's te helpen bij het maken van een keuze op 14 oktober.

Een jaar geleden lanceerde UNIZO een oproep naar alle ondernemers in Beersel. Zij werden gevraagd om een prioriteitenlijst op te stellen voor het nieuwe gemeentebestuur. Het ging dan om thema's zoals mobiliteit, ruimtelijke ordening, milieu en economie. 

De Beerselse partijen mochten vervolgens hun standpunt geven inzake de verschillende thema's, waarna die in een stemtest gegoten werd. Die stemtest vind je via deze link.

Op het einde van de stemtest kan je ook alle standpunten van de partijen terugvinden. "Voor sommige standpunten is het raakvlak tussen de partijen heel groot", zegt Gert Christiaens, zaakvoerder van brouwerij Oud Beersel en voorzitter van de lokale UNIZO-afdeling. "Bij andere standpunten, zoals de belasting op economische bedrijvigheid, zien we dan weer sterke verschillen. Het echte werk begint natuurlijk pas na de verkiezingen. Dan gaan we rond de tafel zitten met het nieuwe bestuur om werk te maken van de prioriteiten die de Beerselse ondernemers aangestipt hebben."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.