Topzomer lokt meer dan kwart miljoen bezoekers naar provinciedomein

Duizenden dagjesmensen zochten verkoeling in openluchtzwembad

Een bomvol zwembad op het provinciedomein.
Mozkito Een bomvol zwembad op het provinciedomein.
Het provinciedomein in Huizingen heeft de zomer afgesloten met 270.643 bezoekers. "Een fantastisch resultaat", aldus gedeputeerde Walter Zelderloo (Open Vld).

Alles samen wist het provinciedomein zo'n 45.000 mensen meer te lokken dan vorig seizoen. Het mooie weer heeft dan ook een pak extra dagjesmensen opgeleverd. Zo lokte het openluchtzwembad 62.049 bezoekers, wat er zo'n 25.000 meer zijn dan vorig jaar. 

"Een verklaring voor dit fantastische resultaat moeten we niet ver zoeken", zegt gedeputeerde voor Provinciedomeinen Walter Zelderloo. "Dankzij de hoge temperaturen van de voorbije maanden was het perfect zwemweer." Zelderloo verwachtte halverwege het seizoen al een recordcijfer, en met de kaap van een kwart miljoen bezoekers kan nu het beste resultaat van de afgelopen jaren voorgelegd worden.

Populaire roeiboten

Maar niet alleen het zwembad lokte heel wat bezoekers. Zo bleken ook de roeiboten populair, met zo'n 31.000 mensen die genoten van de koelte op het water. De minicars reden 18.793 kinderen rond, het treintje 17.977. Het minigolfterrein wist dan weer 9.367 bezoekers warm te maken. De trekkershutten telden 59 reservaties en de natuuractiviteiten lokten uiteindelijk 3.204 bezoekers.

"Een belangrijk moment voor ons domein was de opening van de gerestaureerde rotstuin", zegt Zelderloo nog. "We werken intussen verder aan de uitbouw van onze infrastructuur, met de aanleg van een nieuwe trekpaardenweide, de herinrichting van het serre- en stallencomplex, en de bouw van een nieuw kassa- en onthaalgebouw."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.