Speel troeven beter uit

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN BEERSEL

Sfeerbeeld van de Kasteelfeesten vorig jaar. Beersel heeft met het Kasteel van Beersel een van de bekendste monumenten van de streek op het grondgebied.
Mozkito Sfeerbeeld van de Kasteelfeesten vorig jaar. Beersel heeft met het Kasteel van Beersel een van de bekendste monumenten van de streek op het grondgebied.
Beersel heeft met het Kasteel van Beersel een van de bekendste monumenten van de streek op het grondgebied. Er werd al heel wat ingezet op het lambiekverhaal maar hoe kan het gemeentebestuur Beersel toeristisch nog meer op de kaart zetten?

Schepen van Toerisme Sonja Bosmans (CD&V) wil alvast de gemeente in de kijker zetten. "Er zou een bord moeten geplaatst worden met de afbeelding van het Kasteel van Beersel en een fles Geuze en Kriek waarbij de Groene Gordel en de Vlaamse Zennevallei benadrukt worden", zegt Bosmans.


Collega-schepen Veerle Leroy (Groen) wil ook iedereen samenbrengen. "Niet enkel het Kasteel van Beersel is een troef, op de uitgebreide gastronomie met heerlijke lokale producten mogen we terecht trots zijn. Er liggen nog veel meer troeven voor recreatie en toerisme open. Een goede samenwerking met de lokale brouwers, horeca én de Lambiek moet opgezet worden. Initiatieven als elektrische deelfietsen, het uitwerken van een ruiternetwerk en strategische picknickplaatsen kunnen ook zeker helpen."


N-VA-lijsttrekker Ben Weyts (N-VA) wil ook op toeristisch vlak beter samenerken. "Het gemeentebestuur moet de belangrijkste spelers samenbrengen en hun plannen ondersteunen. Diverse geuzemakers hebben bijvoorbeeld mooie plannen maar ze worden amper gesteund."


Gilbert Wouters (Open Vld) ziet ook de link met Brussel zitten. "De Brusselse toeristen moeten aangetrokken worden met een begeleide toer over de natuur, het bier en het eten dat hier geserveerd wordt", zegt hij.


(BKH)