Olivier De Bock tekent beroep aan tegen veroordeling voor broedermoord

Slachtoffer Yves De Bock.
Foto RV Slachtoffer Yves De Bock.
Olivier De Bock (48), die vorige maand werd veroordeeld tot 17 jaar cel voor de moord op zijn broer Yves (54), heeft beroep aangetekend. Het is nog niet bekend wanneer het hof van beroep de zaak zal behandelen.

Volgens de correctionele rechtbank staat het vast dat Olivier zijn broer heeft gedood. “Er zit in dit dossier een berg van bewijsstukken die met elkaar in overeenstemming zijn en duidelijk aantonen dat de enige schuldige in deze zaak de beklaagde is”, aldus de rechter in zijn vonnis op 6 april.

Lichaam in parkje

Op een zonnige lentedag in april 2014 ontdekten enkele kinderen in een parkje langs de Kesterbeeklaan in Lot een lichaam dat in verregaande staat van ontbinding was. Het bleek om Yves De Bock (54) te gaan, een burgerlijk ingenieur uit Anderlecht die al twee weken vermist was. Zijn hoofd werd ingeslagen, waarna zijn lichaam gedumpt werd in het parkje. Al snel kregen de speurders broer Olivier in het vizier. Anderhalf jaar eerder was hun vader overleden en het motief kon wel eens een erfeniskwestie zijn. De speurders menen dat Yves hem hierop had aangesproken met een hoogoplopende dodelijke ruzie tot gevolg.

Veel zaken in zijn richting

“Onzin”, hield Olivier De Bock vanaf dag één zijn onschuld staande. “Ik heb niets te maken met de dood van mijn broer”, schreeuwde hij zijn onschuld ook in onze krant uit nadat hij onder voorwaarden was vrijgekomen na een arrestatie. Volgens de rechter wezen er echter te veel zaken in zijn richting. Zo werd zijn DNA aangetroffen op de veiligheidsgordel van de bestuurder in de wagen van het slachtoffer. De telefoonmasten toonden dan weer duidelijk aan dat Olivier enige tijd rond de vindplaats van het lichaam van zijn broer was gereden. Verdacht, want zijn broer was op dat moment nog steeds spoorloos. Ook de leugendetector pleit niet in het voordeel van de beklaagde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.