Minister Ben Weyts als lijsttrekker voor N-VA naar Vlaamse verkiezingen

Vlaams minister Ben Weyts tijdens de voorstelling van de topkandidaten van de N-VA in Vlaams-Brabant voor de verkiezingen op 26 mei.
Photo News Vlaams minister Ben Weyts tijdens de voorstelling van de topkandidaten van de N-VA in Vlaams-Brabant voor de verkiezingen op 26 mei.
Ben Weyts (48) trekt in Vlaams-Brabant de N-VA-lijst voor de Vlaamse verkiezingen op 26 mei. De politicus uit Beersel is vandaag Vlaams minister bevoegd voor Openbare Werken, Mobiliteit, Vlaamse Rand, Dierenwelzijn en Toerisme. Tijdens de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen was al duidelijk dat hij ook na 26 mei 2019 graag in Vlaanderen aan politieke wilde doen.

Weyts is licentiaat in de Politieke Wetenschappen. Hij werkte achtereenvolgens voor de Volksunie, de N-VA en Vlaams minister Geert Bourgeois. In 2008 werd hij lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, waar hij zich onder meer toelegde op de splitsing van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. In 2014 werd hij als lijsttrekker in Vlaams-Brabant verkozen in het Vlaams Parlement. De voorbije jaren kondigde hij onder andere grote werken aan de Brusselse Ring aan, goed voor 3 miljard euro aan mobiliteitsinvesteringen in Vlaams-Brabant. De politicus woont vandaag met zijn gezin in de Beerselse deelgemeente Dworp en sinds de vorige verkiezingen is er in Beersel wel wat veranderd. Zijn partij bestuurt intussen mee maar de minister eiste geen post op. Weyts behaalde bij de vorige verkiezingen 55.012 voorkeurstemmen en hoopt minstens even goed en beter te doen op 26 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.